Wouter Hennekam

BI interim professional

Als BI interim professional houdt Wouter zich bezig met het volledige traject in BI. Dat wil zeggen: van klant tot datawarehouse tot dashboard.

"Ik probeer te achterhalen wat een opdrachtgever werkelijk wil met BI."

Opdrachtgevers

De ervaring van Wouter

  • Centraal Boekhuis

    CB is een extra interessante opdrachtgever op het gebied van BI. Ze hebben namelijk naast hun interne BI, ook een BI-product wat ze verkopen aan hun klanten. Dit product heet Analytics en is gebaseerd op Oracle BI. Analytics product levert klanten, voornamelijk uitgeverijen, inzicht in hun gegevens over de distributie van hun boeken. In het scrumteam dat verantwoordelijk is voor dit product werkt Wouter als BI-specialist dagelijks mee aan de verbetering en uitbreiding van Analytics.

    • feb 2017 - heden
    • BI specialist
Achtergrond

Achtergrondverhaal

Wouter is iemand die zich sinds 2013 bezighoudt met het vakgebied Business Intelligence. Wouters belangrijkste kwaliteit is dat ik hij zich verantwoordelijk voelt voor de klant. Dat wil zeggen: hij gaat pas met een gerust hart naar huis als hij voor de klant daadwerkelijk nuttig werk heeft geleverd. Daarnaast is Wouter zeer sociaal en kan zich goed inleven in de wens van de klant en deze wens vertalen naar een technische oplossing. Wouter heeft in 2010 zijn bachelor Scheikunde en in 2012 de Master Science and Business Management afgerond aan de Universiteit Utrecht. Omdat hij altijd al een voorliefde had voor IT heeft hij er voor gekozen zich te specialiseren in BI. In het dagelijks leven besteed hij veel tijd aan sporten: hardlopen, fietsen en voetbal. Daarnaast is hij vaak op de golfbaan te vinden.

 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.