Centraal Boekhuis

Integrale logistiek voor media, fashion en healthcare

"De filosofie om vanuit een kennis gedreven en persoonlijke relatie samen te werken past goed bij CB."

De ervaringen

Lees hoe zowel de opdrachtgever als de Master de samenwerking hebben ervaren.

Emiel van Bockel

Manager Information Services bij CB

Stel jezelf even voor? 
Informatie is één van de dienstverleningen van CB.  Als afdeling bestaande uit drie verschillende teams (Business Intelligence, Data Science en ISBN) geven wij daar dagelijks invulling aan. We maken daarbij gebruik van Agile methodieken en vooruitstrevende Analytics technologie. Door kennis van zowel de bedrijfsinformatie als ook -processen weten wij continu waarde te creëren voor zowel klant als de business

CB staat voor ruim 145 jaar ervaring in logistieke dienstverlening. Wij bieden oplossingen in de vorm van Logistieke diensten, E-fulfilment, E-book distributie en Informatiediensten. Met ruim 1000 professionals dragen wij iedere dag bij aan het succes van onze klanten.

Wat is de reden van inhuur?
Eén van de Scrum teams richt zich op de Analyse richting onze klanten en leveranciers, wij zetten Business Intelligence in als een onderdeel van onze dienstverlening, een echt product. Wij ontwikkelen zelf de dashboards voor deze klanten, dit doen wij vanuit een Oracle omgeving. Van data verzameling tot visualisatie werkt dit team in sprints van 3 weken om producten op te leveren. Binnen dit team werk ik bewust met een flexibele schil waardoor wij externe kennis en een frisse blik binnenhalen om de ontwikkeling te continueren. Wouter draagt bij aan de ontwikkeling van de interne BI en Analytics dienstverlening. Daarnaast staan wij binnen CB voor ontwikkeling en bieden wij op deze manier de mogelijkheid om in een goed draaiend team mee te werken en waarde toe te voegen.

Waarom is Masters in IT de geschikte partner voor je?
In de loop van 2016 ben ik met Masters in IT in gesprek geraakt over de visie van hen op detachering. Op dat moment had ik niet meteen behoefte aan een persoon op de afdeling maar sprak het verhaal mij der mate aan dat we contact zijn blijven houden. De filosofie om vanuit een kennis gedreven en persoonlijke relatie samen te werken past goed bij CB. Daarnaast spreekt het transparante calculatie model van Masters in IT ons enorm aan.

Wat zijn de behaalde resultaten door het inhuren van Wouter?
Wouter draagt bij aan de ontwikkeling van de interne BI en Analytics dienstverlening. Met zijn frisse blik en gezonde dosis eagerness heeft hij wonderbaarlijk snel een plek in het team veroverd. Wouter is altijd op zoek naar ontwikkeling en dwingt hierdoor de rest van het team ook uit de comfortzone te stappen en nieuwe technieken of  data modellen te proberen.

Wouter Hennekam

BI interim professional

Stel jezelf kort voor
Mijn naam is Wouter Hennekam. Woonachtig in Rotterdam en sinds 2013 werkzaam in het vakgebied Business Intelligence.

Waarom heb je gekozen voor de Masters in IT?
Bij het zoeken naar een nieuwe baan viel Masters in IT mij in eerste instantie op doordat het kantoor zich op 2 minuten loopafstand bevindt van mijn huis. Ik kende het pand waarop de logo’s van Masters in Finance hangen. Ik wist toen nog niet dat er ook een IT-tak bestond in het bedrijf. Na een aantal gesprekken blijkt dat dit mijn club is. Enthousiaste mensen met een duidelijke visie: transparantie naar de klant en medewerker centraal. Daarnaast is prettig dat MIT zich specifiek focust op mijn vakgebied: BI.

Wat zijn de voornaamste taken tijdens je opdracht?
Bij mijn huidige opdracht bij CB werk ik aan de verbetering en uitbreiding van het product ‘Analytics’. Dit BI-product wordt door CB ontwikkeld en afgenomen door klanten van CB. We werken hierbij in een scrumteam bestaande uit 4 ontwikkelaars en een analist.

  • Ontwikkelen datawarehouse met behulp van PL/SQL.
  • Ontwikkelen van dashboards met behulp van Oracle Business Intelligence (OBIEE) 12c, JavaScript en CSS.
  • Ontwikkelen nieuwe visualisaties met behulp van Javascript en de D3-library.
  • Verwerken wijzigingsverzoeken van klanten en oplossen incidenten

Welke resultaten heb je naast de day-2-day business kunnen boeken? Waar ben je het meest trots op?
Het bleek dat de standaardvisualisaties en mogelijkheden van OBIEE niet meer voldoen aan de klantwensen. Om toch aan deze klantwensen te kunnen doen hebben we de standaardfunctionaliteit van OBIEE uitgebreid door middel van Javascript en CSS. Hierbij kunnen we bijvoorbeeld dynamische treemaps en specifieke grafiektypes tonen. Hier ben ik trots op omdat dit mede door mijn opgedane Javascript-kennis mogelijk is gemaakt.

Welke competenties heb je kunnen inzetten/ontwikkelen tijdens je opdracht?
Een belangrijke competentie die ik heb ontwikkeld bij CB is achterhalen wat de klant écht wil. Dat betekent dus niet zomaar hetgeen maken wat de klant vraagt, maar erachter komen wat de vraag achter de vraag is bij een klant. Op die manier verander je data in informatie en krijgt de klant bruikbare stuurinformatie.

Hoe ervaar je de begeleiding van MIT tijdens je opdracht?
Mijn eerste MIT-evenement was gelijk een mooi personeelsfeest: een avond in gala op een mooie locatie. Door het jaar heen zijn er verschillende kennissessies te volgen met zowel medewerkers als klanten. Aan het eind van dit jaar gaan we met alle medewerkers curling spelen op de 17e verdieping van een gebouw, zin in!

Meer weten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.