Didacticum

BI Company Class

"De samenwerking tussen MIT en Didacticum is extra prettig door de directe lijnen in de communicatie."

De ervaringen

Meer over de samenwerking

Didacticum

Stel jezelf even voor?

Didacticum is in 1999 gestart als ICT-opleider. We hebben destijds al geconstateerd dat er een verschil was tussen de vraag naar hoogopgeleide ICT-specialisten en het aanbod op de arbeidsmarkt. Als oplossing hiervoor heeft Didacticum de Company Class ontwikkeld. Met het Didacticum Company Class model faciliteren wij organisaties bij het vinden en opleiden van young professionals.

Hiernaast faciliteert Didacticum organisaties ook met hun IT vraagstukken bijvoorbeeld op het gebied van cloud migraties en managed services. Onze trainers doen hierin ook zelf projecten bij klanten waardoor hun kennis en ervaring een op een wordt teruggekoppeld naar het curriculum van onze opleidingen.

Wat is de reden samenwerking tussen MIT en Didacticum?

MIT heeft de wens uitgesproken om op BI gebied autonoom te willen groeien. Na een aantal zeer prettige gesprekken besloten Didacticum en Masters in IT de handen in een te slaan en samen te gaan werken. Beiden acterend en zich bewust zijnde van hun kracht en expertise. Voor Didacticum is dit het opleidingsgedeelte binnen Microsoft en voor MIT het detacheringsgedeelte. De vraag naar een Business Intelligence Company Class kwam voor Didacticum precies op het goede moment aangezien wij de wens hadden om ons aanbod aan de opleidingszijde uit te breiden. Een ideale mogelijkheid om dit als partners te realiseren. De dienstverlening van Didacticum sluit naadloos aan op de wensen van MIT – waar MIT een behoefte heeft aan hooggekwalificeerde young professionals is Didacticum als geen ander instaat om deze behoefte in te vullen.

Waarom is Masters in IT de geschikte partner voor jullie?

In de samenwerking geldt dat Didacticum, net als MIT, niet alleen capaciteit levert maar ook daadwerkelijk waarde toevoegt. Deze waarde is een combinatie van zowel theoretische kennis, relevante certificeringen én de nodige praktijkervaring die nodig is voor de young professional om succesvol aan zijn of haar eerste opdrachten te kunnen beginnen. Masters in IT streeft daarnaast het hoogste niveau van dienstverlenging en kwaliteit na, een standaard welke wij vanuit Didacticum ook nastreven.

Wat houdt de BI Company Class in?

Samen met MIT stelt Didacticum realistische functieprofielen op en selecteert Didacticum enthousiaste, HBO en WO afgestudeerde professionals. Dit kunnen allerlei soorten profielen zijn, zoals IT of Economie, maar ook hele andere vakgebieden. De rode draad door alle studies heen is de component Data.

De Masters in spé worden door Didacticum via een intensief opleidingstraject naar specifieke wensen opgeleid en gecertificeerd, waarbij de nadruk ligt op de functie en werkzaamheden die zij bij de opdrachtgever gaan uitvoeren. Tijdens de meest recente BI Company Class lag de focus op de Microsoft stack binnen Business Intelligence. Onderwerpen die we hebben behandeld zijn SQL Server Query, SSIS / SSAS / SSRS, Power BI en Data Science. Daarnaast behalen zij hun SCRUM certificering en maken zij een eind case waarbij zij een vraagstuk moeten gaan oplossen aan de hand van beschikbare data.

Wat wil je verder nog kwijt over de samenwerking met Masters in IT?

De samenwerking tussen MIT en Didacticum is extra prettig door de directe lijnen in de communicatie. MIT is makkelijk benaderbaar en zeer betrokken bij zowel het inhoudelijke programma als de ontwikkeling van de deelnemer van de Company Class. Zo is MIT bijvoorbeeld iedere vrijdag aanwezig bij de gezamenlijke lunch om met de deelnemers in gesprek te gaan en de binding met MIT te versterken.

Meer weten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.