Gemeente Den Haag

Den Haag maakt het!

"Ik heb Masters in IT ervaren als een partij die aandacht schenkt aan onze wensen, investeert in de relatie en gericht is op de oplossing bieden."

De ervaringen

Lees hoe de opdrachtgever de samenwerking met Masters in IT heeft ervaren.

Arun Rampersad

Als projectleider verantwoordelijk voor het eerste dashboard in Cognos binnen dienst OCW, gemeente Den Haag

Introductie
De dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn (OCW) staat midden in de Haagse samenleving. Ruim duizend medewerkers maken beleid en organiseren en ondersteunen activiteiten op de terreinen onderwijs, sport, cultuur, welzijn en gezondheidszorg. OCW is verdeeld in vijf sectoren. De GGD Haaglanden hoort ook bij de dienst.

OCW heeft vergaande ambities om verbeterslagen te maken door het anders/beter inzetten van data, een van haar belangrijkste assets. Het betreft de volgende ambities:

  1. Nadrukkelijk sturen op basis van informatie.
  2. Beleid maken op basis van voorspelmodellen in plaats van historische data (of geen data).
  3. Het ondersteunen/ aanjagen van innovatie in de stad door data voor de stad beschikbaar te stellen.

Het programma Informatiegestuurd werken is gestart om deze ambities in te vullen. Het programma wil van OCW een informatiegestuurde organisatie maken door o.a. kennis en informatie bij elkaar brengen middels een databibliotheek.

Het programma kent een drietal projecten, te weten een project Business Intelligence, een project Big Data en een project gegevensmanagement. Vanuit het programma worden nog een aantal overkoepelende onderwerpen aangestuurd zoals verandermanagement, architectuur, het neerzetten van de benodigde organisatie (kennis en kunde) en informatiebeveiliging en privacy.

Wat is de reden samenwerking tussen Masters in IT en Gemeente Den Haag?
Binnen het project hadden we een specialist nodig, die thuis is in het hele traject van data verzamelen tot aan visualisatie. De opdracht was om binnen het programma Informatie Gestuurd Werken rapportages en dashboards te realiseren met behulp van rapportagetools voor diverse deelprojecten. Het vertalen van klantvragen naar rapportages en dashboards was daarin belangrijkste taak. Masters in IT heeft ons precies geleverd waar we om hebben gevraagd.

Wat zijn de behaalde resultaten door het inhuren van Marc?
Marc heeft ons geholpen om ondanks opstartproblemen toch het dashboard op te leveren. Daarnaast heeft hij met zijn specialisme op visualisatie een goede aanpassing gedaan op het ontwerp dat er lag toen hij begon

Wat wil je verder nog kwijt over de samenwerking met Masters in IT?
Ik heb Masters in IT ervaren als een partij die aandacht schenkt aan onze wensen, investeert in de relatie en gericht is op de oplossing bieden.

 

Meer weten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.